Despre simptomele sarcinii

Sarcina este unul dintre cele mai frumoase miracole pe care un om le poate experimenta. Aceasta umple sufletele părinților de bucurie și inimile membrilor din familie de fericire. Totuși, persoanele care duc greul, anume mamele, se confruntă cu o serie de dificultăți pe perioada sarcinii și nu numai. Din nefericire, se știe despre simptomele sarcinii că apar cu ceva timp înainte și nu se poate spune despre ele că sunt prea plăcute.

În cazul în care încercați să rămâneți însărcinată sau poate doar vreți să vă informați despre simptomele de sarcină, acest articol este ideal pentru dumneavoastră.

Despre simptomele sarcinii și aspectele generale

Înainte de a citi despre aceste simptome de sarcină este foarte important să știți că toate femeile sunt diferite. Dacă la o persoană aceste simptome se manifestă mai intens sau mai puțin intens, la alte persoane este posibil să nu se manifeste deloc. Nu există reguli stricte sau general valabile în ceea ce privește simptomele de sarcină. Ele diferă de la o persoană la alta, iar intensitatea lor la fel. Nu este un motiv de panică sau de îngrijorare dacă prietena dumneavoastră însărcinată a manifestat un anumit simptom și dumneavoastră nu, poate fi ceva perfect normal. De asemenea, frecvența și durata acestor simptome de sarcină diferă și ele în funcție de persoană. Pentru a înțelege mai bine diferențele de această natură vă puteți gândi la simptomele și modurile prin care se manifeste ciclul menstrual de la o femeie la alta – la unele femei menstruația durează șapte zile, iar la altele 4 zile, unele femei se confruntă cu crampe abdominale de o intensitate ridicată, în timp ce alte femei nu prezintă niciun disconfort – exact la fel este și în cazul simptomelor de sarcină.

Despre simptomele sarcinii - Sânii măriți, întăriți și sensibili

Sânii sensibili și măriți sunt un simptom și în cazul menstruației, dar reprezintă și unul dintre cele mai cunoscute simptome de sarcină. De obicei, aceștia își fac apariția la o distanță de aproximativ două săptămâni de la concepție. Spre deosebire de felul în care vă simțiți sânii în timpul menstruației, când aceștia sunt doar măriți și sensibili la atingere, în cazul sarcinii este posibil să îi simțiți și foarte întăriți. De foarte mult ori femeile nu iau în calcul acest simptom, mai ales dacă știu că urmează să le vină menstruația. Totuși, este bine să știți că sânii se pot manifesta ca un simptom de sarcină. În cazul în care dumneavoastră sunteți una dintre acele femei norocoase care nu se confruntă în timpul ciclului menstrual cu sâni sensibili și dintr-o dată această problemă își face simțită prezența, este mai mult ca sigur un vestitor al unui posibil bebeluș.

Despre simptomele sarcinii  - Oboseala resimțită

De foarte multe ori, în momentul în care o femeie rămâne însărcinată, corpul acesteia este supus unui factor de noutate ce aduce cu sine un anumit nivel de stres pentru organism. De cele mai multe ori, modalitatea prin care organismul dumneavoastră răspunde la acest lucru este printr-o stare de letargie totală, oboseală, slăbiciune și somnolență. Explicația medicală pentru acest lucru ține de faptul că în momentul în care rămâneți însărcinată în organism se crește și nivelul de progesteron. Acest nivel de progesteron cere organismului mai multă odihnă decât în mod normal, iar dacă nu puteți să dormiți, oboseala va fi resimțită mai adânc decât de obicei. De asemenea, în timpul zilei, nivelul dumneavoastră de energie este mai scăzut decât în mod normal și datorită faptului că aveți un nivel mai scăzut de zaharuri în sânge. Totodată, sarcina va solicita o producție crescută de sânge, acest lucru contribuind și el la creșterea oboselii.

Despre simptomele sarcinii  - Temperatura bazală ridicată

Acest simptom poate fi observat de foarte puține persoane deoarece nu multe doamne își înregistrează un grafic al ciclurilor menstruale și nu își iau temperatura periodic. În cazul în care faceți asta, veți observa că unul dintre simptomele de sarcină poate fi reprezentat și de creșterea temperaturii bazale. Această temperatură este crescută tot de nivelul de progesteron până în momentul ovulației, iar dacă rămâneți însărcinată, temperatura va continua să rămâne ridicată și după aceea. În situațiile obișnuite, anume în cazul femeilor care nu sunt însărcinate, temperatura bazală va scădea din nou, iar menstruația își va face apariția ca în fiecare lună.

Despre simptomele sarcinii  - Întârzierea menstruației

Despre simptomele de sarcină se poate afirma că întârzierea menstruației este cel mai comun și primul pe care o femeie îl observă. Totuși, nu este cazul să vă grăbiți. Deși de cele mai multe ori într-adevăr lipsa menstruației are legătura cu sarcina, există posibilitatea ca să existe alte cauze care stau la baza acestei întârzieri. Niște exemple elocvente ar putea fi problemele de sănătate, un nivel foarte ridicat de stres, sau un efect post operator. De cealaltă parte, foarte puține femei știu că există posibilitatea ca unele femei să aibă menstruație chiar și în timpul sarcinii. Există multe cazuri în care unele doamne au continuat să sângereze lunar pentru primele câteva luni e sarcină, ulterior aflând că sunt însărcinate în 3-4 luni. De aceea este bine întotdeauna să vă protejați în cazul în care nu vă doriți copii. De asemenea, dacă încercați să rămâneți însărcinată și totuși pare să vă vină menstruația lună de lună, nu trebuie să vă demoralizați complet. Există și posibilitatea de a rămâne însărcinată și să vă confruntați în continuare cu sângerări lunare.

Despre simptomele sarcinii  - Sarcina și grețurile

Probabil că al doilea cel mai cunoscut simptom de sarcină după întârzierea ciclului ar fi grețurile. Este un lucru comun în societate în care trăim ca în cazul în care o doamnă se plânge de grețuri să fie întrebată dacă este însărcinată sau nu. Deși există ideea că aceste grețuri apar doar de dimineață, este important să știți că ele de fapt se întâmplă pe tot parcursul zilei și apar din senin. Din fericire, nu toate viitoarele mămici se confruntă cu ele, iar unele persoane susțin că aceste grețuri pot indica și sexul copiilor în funcție de faptul dacă le aveți sau nu și de momentul zilei în care se manifestă cel mai adesea.

În cazul în care sunteți interesate de remedii naturale pentru greață, valabile nu doar în cazul acestor simptome de sarcină, ci și în cazul grețurilor provocate de mâncare sau de răul de drum, aflați că ghimbirul este o variantă excelentă.

De asemenea, este bine să știți că nu scăpați de grețuri chiar atât de ușor. Acestea sunt unele dintre acele simptome de sarcină care persistă aproape pe toată durata primului trimestru de sarcină, iar unele femei se confruntă cu ele chiar și în al doilea trimestru de sarcină. Este foarte important ca totuși să vă hrăniți sănătos și echilibrat și să suplimentați în cazul în care aceste grețuri se finalizează cu vomă – atât bebelușul, cât și dumneavoastră aveți nevoie de nutrienți și vitamine în această perioadă. Nu uitați nici de hidratare – consumul apei este foarte important în timpul grețurilor, întrucât acestea pot conduce la deshidratare.

Despre simptomele sarcinii  - Urinarea

Un alt aspect despre simptomele de sarcină pe care multe femei nu îl sesizează neapărat este urinarea foarte frecventă. Aceasta începe la aproximativ o săptămână după momentul în care ați rămas însărcinată. Ce va fi interesant despre această urinare frecventă este faptul că deși aceasta se întâmplă foarte des, cantitatea de urină este foarte redusă. Urinarea frecventă se întâmplă pe tot parcursul zilei, nu doar noaptea cum se susține în popor. Există și o explicație medicală care stă la baza existenței acestui simptom. Embrionul fecundat începe să compună un hormon specific sarcinii denumit hCG. Acest hormon are rolul de a crește cantitatea de sânge din zona pelviană, contribuind la iritarea vezicii. O vezică urinară iritată permite scurgerea unor cantități foarte mici de urină, în timp ce senzația pe care dumneavoastră o veți resimți va fi una de urinare excesivă. Pentru sănătatea dumneavoastră, deși poate vi se pare enervant sau nepotrivit, mergeți la baie de câte ori simțiți nevoie – nu vă veți face un serviciu nici dumneavoastră și nici bebelușului dumneavoastră dacă vă abțineți din a merge la toaletă.

Despre simptomele sarcinii  - Constipația și balonarea

Aceste simptome de sarcină sunt unele dintre cele mai neplăcute, imediat după senzația de greață și sunt unele dintre acele simptome pe care le păstrați pe aproape toată durata sarcinii. Acestea se petrec în organism din cauza schimbărilor hormonale prin care treceți. Nivelul hormonilor din corpul femeii crește în momentul în care aceasta rămâne însărcinată. Un nivel crescut de hormoni afectează intestinele femeii, scopul acestora fiind de a face mai mult loc pentru bebeluș. Intestinele se relaxează în acest proces, iar uterul se extinde. Din fericire, evoluția medicinii a dat naștere multor soluții medicamentoase care  vă pot ajuta în această direcție, dar este important ca în timpul sarcinii să nu consumați niciun medicament fără acordul medicului dumneavoastră personal.

Despre simptomele sarcinii  - Mirosul sensibil

Sensibilitatea la mirosuri este încă unul dintre cele mai cunoscute simptome de sarcină. Acesta nu se manifestă doar în cazul mirosurilor plăcute sau al celor neplăcute, ci în cazul tuturor mirosurilor, iar rezultatele pot fi unele surprinzătoare. De exemplu, parfumul dumneavoastră preferat pe care îl folosiți de ani de zile s-ar putea ca acum să vă provoace dureri de cap, iar unul dintre mirosurile pe care nu le agreați înainte, acum să nu vă mai deranjeze deloc. Totuși, acest simptom este unul dintre cele mai diferite de la o persoană la alta, iar multe doamne menționează că nu s-au confruntat cu el nici înainte de sarcină, dar nici în timpul sarcinii.

Despre simptomele sarcinii  - Poftele

Deși nu există o explicație științifică pentru poftele alimentare din timpul sarcinii, acestea foarte des întâlnite și de multe ori se referă la alimente mai puțin obișnuite sau chiar la alimente pe care nu le agreați înainte. Se spune că este bine să vă îndepliniți aceste pofte. Totuși, dacă poftiți doar la alimente nesănătoase, este de preferat să încercați să găsiți înlocuitori sau să apelați la un supliment de vitamine.

Sarcina fara simptome in primele saptamani

Sarcina fara simptome? Este normal?  Dacă vreţi să aveţi un copil probabil că atât tu, cât şi viitorul tată, aţi început deja să citiţi cărţi despre ceea ce urmează să se întâmple, tu îţi notezi meticulos simptomele la care să te aştepţi, te familiarizezi cu schimbările care se vor petrece […] mai mult »

Se poate sa nu ai simptome de sarcina

Se poate să nu ai simptome de sarcină?

Fiecare sarcină este unică, fapt pentru care fiecare femeie poate să sesizeze diferit simptomele acesteia. La unele dintre ele simptomele pot fi reduse ca număr, ca intensitate sau ca moment al apariției lor dar, în principiu, nu pot lipsi cu desăvârșire. Chiar dacă sunt situații în care primele simptome ale […] mai mult »

Ce simptome ai cand pierzi sarcina

Ce simptome ai când pierzi sarcina?

Cele mai frecvente cazuri de sarcini pierdute se produc, de obicei, în primele 12 săptămâni. De cele mai multe ori, aceste avorturi reținute (sarcini pierdute) nu sunt însoțite de simptome, ele putând fi depistate doar în urma examenelor ecografice când se constată că semnele vitale ale fătului nu mai sunt […] mai mult »

Cand apar simptome sarcina

Când apar simptomele de sarcină?

Dacă femeia are contact sexual neprotejat în perioada ovulației, probabilitatea ca ea să rămână însărcinată este foarte mare. Ovulația are loc, de obicei, în a 14-a zi a ciclului menstrual iar ovulul eliberat de unul din ovare are o durată de viață de 12-24 de ore, în timp ce, spermatozoizii […] mai mult »

Simptome sarcina Sindrom Down

Simptome de sarcină cu Sindrom Down

Din păcate, nu există niciun simptom în sarcină care să prevestească Sindromul Down. Primele simptome ale sarcinii cu un făt cu Sindromul Down sunt aceleași ca la o sarcină normală: crampe abdominale situate în zona inferioară, între buric și pelvis, sângerări vaginale de culoare maro închis sau roz, sâni greoi, […] mai mult »